Градови СрбијеНовости

Пољопривредно-ветеринарска школа у Рековцу обележила „Дан школе“


Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу, свечано је обележила Дан школе и школску славу Свети Ћирило и Методије

Тим поводом организован је програм са великим бројем званица, међу којима су били представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, представници Општине Рековац, директори Института, предузећа и Удружења, директори и представници основних и средњих школа, као и колектив и ученици школе.


Присутне је поздравио директор школе, проф. Љубиша Стевановић и честитао Дан школе и школску славу. У име Општине Рековац обратио се др Александар Ђорђевић, а испред министарства просвете, науке и технолошког развоја, посебан саветник, др Зоран Костић.


Потом је уследило уручење повеља институцијама Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Општини Рековац, али и појединцима, Бранку Ружићу, др Зорану Костићу и Стевану Ковачевићу , који су најзаслужнији за сарадњу и учешће у развоју, напретку и промоцији школе.


Уручене су и захвалнице ученицима који су донели највише успеха и поноса својој школи у току ове школске године:
• Мини Милановић 4/1 , за освојено прво место на регионалном такмичењу ,, Франкофонија 2022“ у Јагодини,
• Ненаду Нешићу 3/3, за остварене резултате на Књиженој олимпијади и
• Миони Радоичић 2/3, за остварене резултате у домену језика и језичке културе.
Школа остварује сарадњу са бројним институцијама у циљу што бољег развоја пружања својим ученицима квалитетне услове за рад. Данас, са тим циљем школа поносно истиче склапање уговора о пословно- техничкој сарадњи са Институтом за примену науке у пољопривреди. Ученицима смера кувар свечано је уручена награда ,, за најбољи котлић“ од Удружења одгајивача оваца Србије.
Сви присутни уживали су у богатом културно-уметничком програму.

Општина Рековац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *