Градови СрбијеНовости

Потписан уговор између Министарства без портфеља и Општине Деспотовац за развојне документе регионалног развоја

Данас је у Београду, у згради Владе Републике Србије, одржано свечано потписивање уговора између представника Министарства без портфеља задуженог за регионални и равномерни развој и Општине Деспотовац. Уговоре су потписали министар Един Ђерлек и помоћник председника Општине Деспотовац, Душан Милановић.

Овај значајан уговор има за циљ подржати Општину Деспотовац у њеним напорима на пољу регионалног развоја. Уговор се конкретно односи на суфинансирање израде развојних докумената регионалног развоја, а укупна вредност уговора износи 1.600.000 динара.

Средства која су Општини Деспотовац одобрена путем овог уговора пружиће подршку изради планске документације за низ будућих пројеката. Ови пројекти имају потенцијал да знатно унапреде инфраструктуру у општини и тиме побољшају услове живота њених грађана.

Министар Един Ђерлек, потписујући уговор, истакао је значај улагања у регионални развој, посебно за општине као што је Деспотовац.

„Суфинансирање израде развојних докумената регионалног развоја је кључно за обезбеђивање јасног плана и визије за развој овог региона. Верујемо да ће ови документи послужити као основа за будуће пројекте и иницијативе који ће омогућити унапређење инфраструктуре и животних услова грађана Деспотовца“, изјавио је министар Ђерлек.

Помоћник председника Општине Деспотовац, Душан Милановић, такође је изразио захвалност на подршци Министарства и указао на значај овог уговора за будући развој општине.

„Ова средства су кључна за нас. Омогућиће нам да креирамо темеље за инфраструктурни развој и економске пројекте који ће обезбедити бољу будућност наше општине и наших грађана“, рекао је Милановић.

Овај корак представља још један пример посвећености Владе Републике Србије и Министарства без портфеља развоју и унапређењу региона широм земље. Уговор између Министарства и Општине Деспотовац означава позитиван корак у правцу остваривања овог циља, пружајући конкретну подршку развоју овог дела Србије.

Извор фотографија: Општина Деспотовац/ФБ

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *