Градови СрбијеНовости

Предавање Петра Симића „Увод у гејминг индустрију“

У Регионалном иновационом стартап центру протекле недеље одржано је предавање Петра Симића под називом „Увод у гејминг индустрију“. Током предавања, Симић је пружио увид у процес настанка видео игара, укључујући ко све учествује у том процесу и на шта треба обратити пажњу приликом креирања игара. Такође, истакао је колико је гејминг индустрија напредовала и како се развијала током година.

Петар Симић, продуцент видео игара, део је тима успешне компаније која се бави креирањем игара за мобилне телефоне. Са својим вишегодишњим искуством у игрању игрица и академским образовањем у области информатике, Симић је публици пружио дубљи увид у свет гејминга.

На предавању су представљене најуспешније креације компаније, а Симић је истакао како друштвене игре имају дугу историју, те да су игре на телефонима и рачунарима само наставак тог развоја.

Регионални иновациони стартап центар већ је угостио бројне предаваче и предузетнике, а директор Аљоша Глигоријевић најавио је још једно интересантно предавање које би могло привући бројне посетиоце.

У априлу ће бити одржана још два креативна предавања у сарадњи са Министарством науке, технолошког развоја и иновација, са темама посвећеним делу еминентних српских научника – Николе Тесле и Михајла Пупина. Ова предавања представљају наставак ангажмана Регионалног иновационог стартап центра у промоцији науке и технологије међу младима.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *