Градови СрбијеНовости

Предавање у Ћуприји: Расветљавање духовности аутентичног Хришћанства

У свечаном озрачју, уочи празника Светог архангела Михаила, препуни амфитеатар у Ћуприји био је домаћин предавању које је одржао протођакон Златко Матић, професор Православног богословског факултета у Београду. Организатори овог догађаја су Одбор за просвету и културу Епархије браничевске и Средња медицинска школа у Ћуприји. На почетку предавања, свештеник Зоран Мишковић, вероучитељ у Медицинској школи, представио је госта предавача и подсетио на претходна предавања професора Златка Матића у Ћуприји.

Предавање је трајало сат времена, задржавајући пажњу присутних у препуном амфитеатру. Протођакон Матић је почео дефинишући појмове из самог наслова предавања, а затим је кроз примере из Светог Писма покушао приближити „дух аутентичног хришћанства“. Истакао је да хришћанство није класична религија те да хришћани не прихватају идеју да су само једна од многих религија. У свом излагању нагласио је и да хришћанство не може постојати без Цркве, која је заједница, те да нема ни индивидуалног односа Бога и човека. Матић је истакао да је могуће упознати Бога само кроз ближњег, кроз брата и сестру с литургије.

Након предавања, професор Матић одговорио је на питања из публике, доприносећи даљем продубљивању теме и интеракцији са заинтересованима.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *