НовостиСело

Председник општине Свилајнац обишао села Проштинац и Ђуринац

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић обишао је данас села Проштинац и Ђуринац, где је на терену обишао радове који су у току у овим селима и разговарао са мештанима о њиховим потребама и проблемима:

У Проштинцу се приводе крају радови на уређењу потока код чувене чесме у овом селу:

„Тамо где постоје иницијативе месне заједнице, општина ће увек помоћи. Када одете у село на терен и међу мештане увек сазнате нешто ново и на тај начин решавамо и мање и веће проблеме. У Проштинцу је замењена расвета и на иницијативу мештана помогли смо уређење потока, мештани су се организовали за околину и то ће бити једно лепо и уређено место за окупљања“ – изјавио је Милановић.

У Ђуринцу су у току радови на изради резервоара за воду, а овом приликом председник Милановић обишао је и школу, како би видео шта је потребно да се уради на овом објекту:

„У Ђуринцу се завршава водоснабдевање и школа ће прва бити прикључена на водовод. Договорили смо се и са новом директорком ОШ „Бранко Радичевић“ Седларе, која је донела једну нову енергију, да урадимо потребне радове на објекту школе у Ђуринцу, заменићемо и расвету у селу наредне године, подржаћемо и иницијативу за сређивање дома“ – рекао је Милановић и позвао грађане овом приликом да изађу на предстојећи референдум о увођењу самодоприноса у месним заједницама.

Photo: Printscreen Facebook

Општина Свилајнац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *