Градови СрбијеНовости

Представа „Српска драма“ отвара Фестивал аматерских глумачких остварења у Деспотовцу

Узбудљиви догађаји очекују љубитеље позоришне уметности у Деспотовцу, јер ће се у понедељак, 26. фебруара 2024. године, у 20:00 часова у сали Центра за културу „Свети Стефан, деспот српски“ одиграти представа „Српска драма“. Ова представа ће свечано отворити „Фестивал аматерских глумачких остварења“.

Текст за ову представу потписује Синиша Ковачевић, а режију је поверио Милошу Милошевићу Шики. Глумачку поставу чине талентовани глумци из Трстеничког позоришта и драмског атељеа „Вук Караџић“.

„Српска драма“ је комад који доноси дубоку интроспекцију у страдање српског народа кроз историју, смештену у Срем током ратних сукоба у којима је учествовала српска војска. Радња се врти око окупљања чланова породице Срећковић, чији су чланови страдали у ратовима претходног века. У срцу Срема, тамо где живе све мртве душе које нису сахрањене у завичају, ова породица суочава се са својом заједничком трагичном судбином, изазивајући неспоразуме, али и дубоке емотивне реакције код публике.

Улаз на ову представу је слободан, стога позивамо све љубитеље уметности да присуствују овом незаборавном културном догађају у Деспотовцу.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *