Градови СрбијеЗдрављеНовости

Преминуо младић из Свилајнца: Министарка здравља за данас најавила инспекцију болнице у Ћуприји

Тридесетогодишњи младић из Свилајнца, који је након компликација током колоноскопије из Ћуприје пребачен у Крагујевац, а потом у Београд, преминуо је у Клиничком центру Србије. Министарка здравља Даница Грујичић најавила је инспекцију за понедељак у болници у Ћуприји.

Младић је у понедељак у Општој болници у Ћуприји подвргнут колоноскопском прегледу, а због насталих компликација, пребачен је у Клинички центар у Крагујевцу, а потом и у УКЦ Србије.

Медији су извештавали, позивајући се на чланове његове породице, да је младићу током колоноскопије у Ћуприји пробушено танко и дебело црево. Породица наводи и да је осим црева имао и оштећења једњака и плућног крила.

Из болнице у Ћуприји речено да је покренут поступак контроле- како преноси РТС.

„Одмах по нежељеном догађају, Болница у Ћуприји покренула је поступак ванредне унутрашње контроле свих учесника и проверу квалитета стручног рада. Такође је, у складу са прописаном процедуром, одмах обавештено Министарство здравља и здравствена инспекција“, потврдио је за РТС др Слободан Гајић, директор Опште болнице Ћуприја.


Министарка здравља Даница Грујичић најавила је инспекцију за понедељак у болници у Ћуприји.

„Инспекција Министарства здравља ће бити у понедељак у болници у Ћуприји, а након тога следи спољашња провера квалитета лечења“, изјавила је министарка здравља за Нова.рс.

PHOTO: SCREENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *