Градови СрбијеЗдрављеНовости

Професор из Параћина трчао уличну трку у Шибенику у част легендарног Дражена Петровића

Након што је прошле године успешно истрчао мали маратон Нин – Задар, овог викенда професор Саша Петровић је трчао уличну трку “Шибенских десет и Драженова четворка”.

PHOTO: SCREENSHOT

“Ових дана у Шибенику је практично фестивал спорта кроз разне спортске манифестације а све поводом рођендана трагично настрадалог, кошаркаша, легендарног Дражена Петровића.” каже Петровић

Професор Саша Петровић је искористио ову прилику, где је осим спортског момента презентовао и идеје безбедности у саобраћају као и јачање веза између региона, људи и градова.

Уручивање поклона Туристичке организације Параћин, председнику Туристичке организације Шибеник, Дину Карађолу
Што се тиче саме трке, Петровић наводи да је учествовало око 150 такмичара из Хрватска, БиХ, Пољска, Словеније и Велике Британије.
Након трке Саша Петровић је имао неколико интервјуа за хрватске медије где је на најбољи начин репрезентовао свој родни град Параћин.

Петровић је организаторима поклонио дар Спортског савеза општине Параћин као и дар Туристицкој организацији Шибеника од Туристичке организације Параћин.

PHOTO: SCREENSHOT

“Ова трка, датум и место су били идеална прилика за везе, конекције и сарадње људи из региона а ја сам свој наступ и лично залагање ставио у службу те идеје те све подредио грађењу мостова међу људима који не смеју бити раздвојени ни по верској ни по националној основи јер је човек увек на првом месту.” наглашава Петровић.

PHOTO: SCREENSHOT

Поклоне од Спортског савеза општине Параћин је добио организатор трке Роберт Фрањковић.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *