Градови СрбијеНовости

Путујућа изложба „Мали формати“ УЛУПУДС-а до 12. августа у Параћину

У Културном центру изложено је 45 формата различитих уметника. Ради се о традиционалној путујућој изложби Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС), која је настала одабиром најбољих радова од многих приспелих на конкурс. Аутори су ствараоци различитих генерација, а изложба је објединила све графичке, сликарске и цртачке технике – од уља, акварела, акрила, преко мозаика и дигиталне графике, до оловке и туша на папиру.

Поред тога што ће моћи да погледају изложене радове, посетиоци изложбе у параћинском Културном центру биће у могућности да гласају за рад који им се највише свидео.

До децембра ова путујућа поставка ће обићи осам градова у Србији. Након Ариља и Параћина, зауставиће се још у Деспотовцу, Великој Плани, Ивањици и Старој Пазови, да би на крају била постављена у београдску Галерију „Сингидунум“, где ће, на основу укупних гласова публике, бити изабран, али и награђен, најбољи рад.

„Мали формати“ остају у Параћину до 12. августа, а посетиоци радове димензија 25 пута 25 центиметара могу погледати радним данима од 9 до 15 сати.

Photo: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *