Градови СрбијеНовостиСело

Расписани конкурси у области пољопривреде за 2022. годину у Зајечару

Град Зајечар је расписао  пет конкурса за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде за 2022. годину, а на основу програма мера који је усвојен 17. марта на седници Скупштине града Зајечара.

Програмом за ову годину предвиђено је 20 милиона динара за подстицаје у пољопривреди.

Први конкурс се односи на доделу подстицајних средстава за набавку нове механизације и опреме за пољопривреду. Прихватљиве инвестиције по овом конкурсу су и пластеници жичане ограде за воћњаке, опрема за наводњавање и противградне мреже. За ове подстицаје издвојено је пет милиона динара..

По конкурсу за доделу подстицаја у области сточарства такође је предвиђено пет милиона динара. Произвођачи могу да се пријаве за набавку квалитетних уматичених грла јуница, коза и оваца.

По конкурсу за набавку опреме за пчеларство је издвојено  1.000.000 динара, док је максимални повраћај 40.000 динара по кориснику.

Ова три кункурса су отворена  до 31.08. тако да пољопривредни произвођачи до овог рока могу да прикупе документацију и пријаве се.

И ове године се наставља регресирање осигурања у пољопривреди. Мера се спроводи преко конкурса за регресирање трошкова осигурања у пољопривреди, за који је предвиђено 1.000.000 динара. Овакав вид подршке предвиђен је због штете на пољопривредним усевима, стоци и другим ресурсима, које су редован пратилац пољопривредне производње, посебно од временских непогода. На конкурс се могу пријавити физичка лица – носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава чије се пребивалиште и предмет осигурања налазе на територији града Зајечара. Конкурс је отворен до 31.10.2022 год.

Овим поводом расписан је и конкурс за подстицаје у воћарству, којим је предвиђено субвенционисање набавке сертификованих садница воћа за пролеће и јесен 2022.године. По овом конкурсу издвојено је 3 милиона динара и конкурс ће трајати до 15.11.2022 године.

Укупна средства из буџета града, која ће се издвојити за реализацију ових конкурса, износе 15 милиона динара.

Извор: http://www.zajecar.info/3600-raspisani-konkursi-podsticajna-sredstva-u-oblasti-poljoprivrede-za-2022-godinu

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *