Градови СрбијеНовостиСело

Реконструкција Дома културе у Бобову: Нова ера за културну сцену

Бобово, идилично село у околини Свилајнца, дочекало је свој препород свечаним отварањем потпуно реконструисаног Дома Културе. Овај догађај означава кључну тачку у обнови и унапређењу културне сцене овог села и шире заједнице. Реконструкција је реализована у оквиру пројекта „Култура за све,“ који су заједнички спровели Општина Свилајнац и УНОПС, уз финансијску подршку Европске уније.

Свечаност отварања привукла је бројне посетиоце, а међу њима се истакао Никола Бартолини, шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији. Ова реконструкција је резултат заједничких напора и улагања Европске уније (путем УНОПС-а) и локалне Општине Свилајнац, чија је вредност износила готово 35 милиона динара.

Реконструкција Дома Културе Бобово обухватала је низ кључних промена и унапређења. Сада, Дом Културе има потпуно нову фасаду са изолацијом, замену столарије и расвете, обновљене су инсталације, уведен је ефикасан систем грејања са новоизграђеном котларницом, реконструисана је бина, а набављен је и нов намештај. Партерни простор око објекта је такође уређен.

Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, истакао је значај овог пројекта и нагласио да су се трудили да обнове и унапреде инфраструктуру у селу Бобово. Поред реконструкције Дома Културе, већ су обновили амбуланту, школу, парохијски дом, водовод, а следећи корак је изградња канализационе мреже.

Никола Бартолини, шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији, нагласио је да је култура једно од најважнијих начела Европске уније. Ова обнова није само о зградама, већ и о чувању културног наслеђа и повезивању прошлости, садашњости и будућности. Бартолини је истакао да је ова инвестиција намењена свим људима у Бобову, Свилајнцу, Влахе и целој заједници од стране Европске уније.

Овај пројекат ће имати дубок и дугорочан утицај на заједницу у Бобову. Културно уметничко друштво „Света Тројица“ из Бобова, заједно са свим мештанима, добиће обновљен простор за извођење представа, фолклор и културне догађаје. Деца сада имају прилику да се развијају у инспиративном културном окружењу.

Реконструкција Дома Културе у Бобову представља ново поглавље за ову заједницу и отвара врата широком спектру културних активности које ће обогатити живот мештана и допринети културном наслеђу овог региона.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *