Градови СрбијеНовости

Рековац: Одржана Регионална домијада у културно-уметничком стваралаштву

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика из Рековца била је у петак, 19. априла, домаћин XXВИИ регионалног сусрета омладине домова ученика средњих школа у културно-уметничком стваралаштву. Организатори и домаћини овог такмичења били су ученици средње школе из Рековца, који су угостили више од 350 учесника.

Директор Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика Рековац, проф. Љубиша Стевановић, свечано је отворио регионални сусрет домова пожелевши свим учесницима добродошлицу.

Учесници из Поморавског, Шумадијског и Браничевског округа током читавог дана такмичили су се у бројним културно-уметничким дисциплинама. Најбољи, према оценама стручног жирија, пласирали су се на републичку манифестацију која ће се одржати у мају у Новом Саду.

Ученици Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика из Рековца постигли су изузетне резултате и освојили вредна признања, омогућавајући им надметање на републичком нивоу.

Сава Стаменовић освојио је прво место за најбољу мушку улогу у категорији реч – поетски приказ „Краљ Петар Други“, прво место на изложби ученичких радова у категорији рукотворине, док је у категорији издаваштва школа освојила друго место. Такође, школа је освојила друго место у категорији фолкора са играма из Шумадије и кореографијом „Свети Никола у Шумадији“. Драмска секција је извела комад под називом “Ординација”, а у категорији етно и народне музике изведена је нумера “Замучи се Божија мајка”. У категорији модерног плеса, ученице су извеле тачку под називом “Power” (Моћ).

Овај изузетан успех представља велику част за све ученике и васпитаче Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика из Рековца.

Извор: Левачке новине

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *