Градови СрбијеНовости

Рок за пријаве послодаваца за дуално образовање продужен до 31. Јануара

Привредна комора Србије одазвала се великом интересовању привреде и одлучила је продужити рок за пријаву послодаваца за укључивање у модел дуалног образовања до 31. јануара. Дуално образовање представља иновативни модел средњег стручног образовања у којем ученици стичу знања и вештине како у школи, тако и код послодавца, пружајући им прилику да се обликују у стварном радном окружењу. Овај приступ образовању осмишљен је у складу с потребама привреде, а издваја се по томе што спаја теоријско и практично искуство.

Привредна комора Србије истиче да је међу 83 образовна профила, уведених у ову иницијативу, 10 потпуно нових. Посебно се наглашавају занимања попут возача моторних возила, техничара електронике и аутоматике те електротехничара за електронику на возилима, која су препозната као посебно тражена на тржишту рада.

Ученици који се уписују на трогодишње и четворогодишње дуалне образовне профиле, а школују се за дефицитарна занимања, примаће месечну стипендију од 5000 динара током девет месеци. Дуално образовање тако постаје све привлачнија опција за младе који желе стећи практично искуство уз подршку и финансијску стимулацију.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *