Градови СрбијеНовости

Селективни камп рукометне кадетске и пионирске репрезентације Србије у Караташу

У Караташу, спортском кампу недалеко од Кладова, женска кадетска рукометна репрезентација Србије приводи крају прву фазу припрема за Светско првенство које ће се одржати овог лета у Кини. Овај камп окупља талентоване играчице рођене 2006. године, које су прошле године на Европском шампионату у Црној Гори освојиле запажено шесто место.

Селектор Зоран Бабрбуловић истиче да су пред девојкама нове провере форме које се спроводе кроз разна тестирања, а изражава задовољство условима које спортски камп у Караташу пружа за реализацију тренажног процеса.

У оквиру ЕХФ недеље националних тимова, у Караташу, такође учествују и чланице пионирске репрезентације Србије. Овај камп представља прво окупљање девојчица рођених 2008. године, а под надзором стручног штаба који предводи селектор Љиљана Марковић, 23 девојчице, међу којима је и Јана Димитријевић, капитен Женског рукометног клуба „Ђердап“ из Кладова, усавршавају своје рукометно знање.

Љиљана Марковић, некадашња играчица репрезентације Југославије, са богатом спортском каријером у којој се истакла освајањем сребрне медаље на Светском првенству 1990. године и златне медаље на Медитеранским играма 1991. године, сада се посветила тренерском позиву. Поред вођења женске пионирске репрезентације Србије, Марковићева је носилац ЕХФ Мастер тренерске дипломе и има значајно искуство у раду са младим рукометашицама.

Зоран Барбуловић, тренер рукометашица из Бора, добио је посебно признање од Заједнице тренера Рукометног савеза Србије 2021. године за остварени успех кадетске репрезентације и пласман у А дивизију, као и за квалификације на Европско првенство 2023. године.

Овај селективни камп представља важан корак у припреми младих рукометашица за изазове који их очекују на међународној сцени, истовремено наглашавајући континуирани развој рукометних талената у Србији.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *