Градови СрбијеДомаћи производиНовости

Словеначка компанија преузима стаклару у Параћину

Steklarna Hrastnik компанија за развој и производњу врхунске стаклене амбалаже, преко свог власника GlobalGlass из Швајцарске, преузима стаклару СФС Параћин у Србији у нади да ће повећати своје производне капацитете.

Стакларе ће постати сестринске компаније и значајно ц́е допринети реализацији стратешких планова групе, наводи се у саопштењу GlobalGlassа.

Петер Час (генерални директор Steklarna Hrastnik) истекао је следеће:

„Главни део производње у Србији остацће везан за стандардни квалитет стакла за прехрамбену индустрију, потребе српског тржишта и испоруке на тржишта Југоисточне Европе, где примећујемо недостатак понуде. Део асортимана биће премештен из Словеније у Парацћинску фабрику, а на тај начин намеравамо да подигнемо ниво квалитета, додату вредност и профитабилност српске фабрике. У међувремену, највецћи део извоза Steklarna Hrastnik ће и даље да буде усмерен на стратешка тржишта западне Европе и стакло премиум и супер-премиум квалитета.“

СФС Параћин је пре преузимања била у стечају и предмет националног програма ревитализације стакларске индустрије у Србији.

Како сазнајемо компанија је навела да ће овом инвестицијом GlobalGlass група повецћацће производне капацитете, и то одмах за до 300 тона стакла дневно у Србији а касније и на 1.150 тона стакла дневно, као и асортиман производа.

Инвестиција швајцарске компаније у складу је са њеном тежњом да се даље шири на европском тржишту стакла. GlobalGlass планира да инвестира више од 100 милиона евра у своје фабрике у Словенији и Србији ради модернизације и ширење пословања.

GlobalGlass компанија је напоменула да је преузимање стакларе СФС Парацћин и даље је предмет уобичајених одгодних услова, укључујуцћи и сагласност надлежних институција за заштиту конкуренције. Поступци би требало да буду завршени до краја 1. квартала 2023е.

PHOTO: FREEPIK

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *