Градови СрбијеНовости

СО Рековац: Одлучено о раскиду уговора са „TREND VISION GROUP D.O.O.“

Одборници Скупштине општине Рековац донели су у петак Одлуку којом се покреће поступак раскида предуговора дугорочног закупа непокретности између Општине Рековац и „TREND VISION GROUP D.O.O. Председник Скупштине општине Рековац, др Драган Продановић, сазвао је ванредну седницу Скупштине на којој се нашао дневни ред са пет тачака.

Две тачке дневног реда су биле разлог за хитно заседање локалне скупштине. Локална самоуправа морала је до 31. марта да донесе Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Рековац за 2024. годину, што је био један од кључних разлога за сазивање седнице.

Подсетимо, на основу предуговора о дугорочном закупу непокретности, општина би плаћала фирми закуп фабрике од преко 1.000 квадрата више од 5.385 евра месечно плус ПДВ, како би у њој покренула производњу нови инвеститор.

Председник општине Рековац, Драгиша Томић, истакао је да се општини указала прилика за долазак инвеститора у виду конфекције текстила, али да не треба то прихватити по сваку цену.

На седници је за покретање поступка раскида уговора са текстилном компанијом гласало укупно 18 одборника. Одборник Александар Антић је изнео јасан став о питању предуговора о закупу, истичући да је представник Социјалистичке партије Србије на седницама Привременог органа општине изразио забринутост због висине закупа који може бити штетан по буџет општине. Антић је нагласио да није против инвестиција, али да је неопходно реалније сагледати услове предуговора и договорити повољније услове за општину.

Фото: Глас Шумадије

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *