Градови СрбијеНовости

Спрема се ново лице Криве чаршије у Свилајнцу

Друга фаза реконструкције Криве чаршије у Свилајнцу започета је данас, а председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, обишао је објекат на којем ће се обавити значајни радови.

Ова друга фаза реконструкције обухвата замену водоводне и канализационе мреже, обнову бехатона, увод новог мобилијара и замену уличне расвете. Исто тако, као део ових амбициозних планова, обавиће се и репарација Споменика Стевана Синђелића, који представља значајан симбол града.

Предраг Милановић, председник општине, изразио је своју дубоку ангажованост на овом пројекту и рекао: „На основу многобројних иницијатива и захтева грађана и у сарадњи са стручњацима из области архитектуре и урбанизма, одлучили смо да се Споменик Стевана Синђелића репарира. Планирамо ново постоље и проширење трга, и када заврши сав рад, добићемо један обновљен споменик који је симбол нашег града.“

Радови су планирани да буду завршени до краја текуће године. Председник општине замолио је грађане који живе и раде у Кривој чаршији за стрпљење и разумевање у вези са овима великим реконструкционим радовима.

Крива чаршија представља историјски и културни центар Свилајнца, и њена реконструкција има за циљ да улепша и додатно оживи овај важан део града.

Фото принтскрин

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *