Градови СрбијеНовости

Српска фабрика стакла представила се у РИСЦ-у: Запошљавање и пословне прилике

Српска фабрика стакла одржала је догађај под називом „Заблистајмо заједно“ у параћинском Регионалном иновационом стартап центру (РИСЦ) 28. јуна. Овај догађај пружио је прилику локалним становницима да се упознају са пословањем и начином рада Vaider group, која управља фабриком.

„Намерно смо изабрали датум нашег представљања због заједништва које је наша војска показала на Видовдан у борби против Турака,“ рекао је Никола Сибиновић, вођа пројекта ХР. „Поента и слоган данашњег догађаја је ‘Заблистајмо заједно’ јер сматрамо да само заједно са грађанима можемо доћи до нашег циља – да постанемо водећа компанија у републици, а можда и шире, у производњи стаклене амбалаже.“

Током догађаја, посетиоци су имали прилику да конкуришу за позиције алатничара, оператора контролне линије, прегледача и машинисте. „Тренутно су нам најпотребнији радници на овим позицијама. Свака позиција је специфична, ниједна није физички захтевна, а оно што ми тражимо су однос према послу, тимски рад, марљивост и прецизност,“ додао је Сибиновић.

Фабрика такође нуди могућност запошљавања у Словенији, у стаклари Храстник која је део исте групације, уз помоћ у виду легализације одласка и припреме документације за добијање радне дозволе.

Недавно је пуштена у рад нова пећ у параћинској Стаклари, што је повећало производни капацитет стаклене амбалаже на 270 тона. Компанија улаже у технологију рада како би произведена амбалажа била врхунског квалитета.

За све који нису посетили данашњи догађај, више информација о слободним позицијама и начину пријаве може се пронаћи на сајту sfsparacin.com и путем мејла posao@sfsparacin.com

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *