Градови СрбијеДомаћи производиНовости

Свечано обележен Светски дан хране у Техничкој школи у Деспотовцу

У понедељак, 16. октобра 2023. године, у Техничкој школи у Деспотовцу је обележен Светски дан хране. Ову акцију су организовали ученици првог, другог и трећег разреда смера куварство, њих 31.

Са сарадњом спортске организације Деспотовац и канцеларије за младе, манифестација је обогаћена промовисањем здравог начина живота међу младима у општини. Врхунац ове акције било је додела златних медаља ученицима који су учествовали у припреми разних јела на етно начин, инспирисаних ресавско-влашком кухињом.

На столу су се нашли разни специјалитети припремљени на традиционалан начин, користећи дрвене и глинене посуде. Гости су имали прилику да уживају у проји, погачи, лепињи, мекикама, старинским колачима, кифлицама, пуњеним паприкама, посним надивима и, наравно, неизбежном сатарашу.

Током обележавања дана, Техничкоj школи Деспотовац је додељен златни пехар, док су наставник куварства, Деjaн Новаковић, наставница практичне наставе, Драгана Стоjановић, и директор школе, Добрица Стоjановић, били награђени златним медаљама за свој допринос и ангажовање.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *