Градови СрбијеНовости

Традиционално обележавање Савиндана у Пољопривредно-ветеринарској школи Свилајнац

У складу с традицијом, наша школа је и ове године, 27. јануара, свечано обележила школску славу Светог Саву. Светосавска академија одржана том приликом окупила је ученике школе, који су постали својеврсни ходочасници кроз свете просторе српске духовности. Програм академије, припремљен од стране професорке српског језика Марине Рајичевић, имао је за циљ истицање величине лика и дела овог свеца, као и наглашавање значаја чувања духовног и културног наслеђа.

Директор школе, Дејан Милуновић, обратио се присутнима истичући важност светосавске упорности на просветарском путу. „Данас смо посебно задовољни што смо заједно овде да обележимо Светосавску академију. Свети Сава је неоспорно велики учитељ и темељ српског образовања, духовности и културе. Светосавска упорност, коју данас обележавамо, треба да буде ослонац и путоказ на просветарском путу. Нека наша школа буде утемељена на његовим вредностима и настави да га слави кроз образовање наших ђака“, нагласио је директор.

У склопу традиционалне Светосавске академије, додељене су награде за литерарни конкурс организован од стране Актива српског језика и књижевности. Награђени ученици за најбоље литерарне саставе на овогодишњем конкурсу су:

Прво место: Ленкица Влајнић (4/4)
Друго место: Тара Мутавџић (2/5)
Треће место: Јелена Дервишевић (1/5) и Дамјан Николић (3/2)
Такође, на Светосавској академији су додељене награде за највреднијег читаоца школске библиотеке, која је припала Андријани Петровић из одељења 4/6.

У оквиру манифестације, додељене су и награде за школски Светосавски конкурс из Веронауке, који је обухватио ликовно стваралаштво. Ученици су кроз своје ликовне радове изразили своје виђење и разумевање значаја лика Светог Саве и његовог наслеђа. Награђени ученици су:

Прво место: Лана Илић (3/7)
Друго место: Јована Димитријевић (2/1)
Треће место: Анастасија Марјановић и Дијана Јовановић (3/6)


Најбољим ученицима награде је уручила професорка Гордана Панић, испред Стручног већа за области предмета друштвених наука, грађанског васпитања, верске наставе, страних језика, физичког васпитања, музичке уметности и ликовне културе.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *