Новости

Трагедија у Варварину Бојану се убио отац, а разлог је остао непознат

Трагедија у Варварину Бојану се убио отац, а разлог је остао непознат. Бојан сумња да је његов отац био депресиван, а да нико од оних којима је говорио да ће се убити, није озбиљно схватао његове речи

Бојан Томић (37) из Варварина живео је у у складној породици, упркос томе што су му родитељи били разведени. Није ни слутио да ће пред велики дан за целу породицу, његов отац подићи руку на себе и тим чином оставити све њих без одговора на много питања.

Мој отац је живео у Сокобањи, тамо је радио као угоститељски радник. Све до пандемије која нас је задесила, он је радио, али је био непријављен. Када је пандемија узела маха и посао није ишао, он се вратио у породичну кућу и више није имао од чега да живи – почиње причу за Телеграф.рс његов син Бојан.

Бојан и његова сестра су увек били уз оца, финансирали га и помагали му у најгорим моментима.

Сестра и ја смо се трудили да му све обезбедимо. Знате како, било је јако тешко јер је он био сам, свако живи на својој страни и нисмо заједно. Увек нам је било битно да он има све и да не оскудева у основним стварима. Имао је он и моменте када се коцкао, али није то било толико страшно. Можда га је потресало то што смо га ми издржавали. Он никада није био пријављен да је радио, па ни пензију не би имао.

Трагедија је променила све

Понављам, он се вратио у породичну кућу и захтевао је да нам је да, али да не живимо тамо. Не знамо због чега је то тако, али баш није желео да жуивимо у тој кући. Моја сестра има ћерку, којој смо припремали 18. рођендан. Сестрина и моја идеја је била да њој поклонимо кућу, али упркос томе што је он обожавао своју унуку, та идеја му се није свидела. Нисмо ни знали шта се дешава, све до дана када га је управо сестричина нашла обешеног. То је било у новембру сад, месец дана пре њеног пунолетства – прича син Бојан.

На многа питања, каже, немају одговор. И то је терет који носе на души.

То је велики шок за нас, ја не знам разлог због чега би он то урадио. Знам да је био у некаквој депресији, али нисам ни сањао да је спреман то себи да учини. Питамо се због чега, да ли је можда болестан био, милион питања смо имали – присећа се момак.

Опроштајно писмо и колеге које су све знале

Оставио нам је опроштајно писмо, где је написао како скида одговорност са нас, желео је да нас растерети, али оно што ме убија полако јесте чињеница да су његове колеге знале. Он се жалио колегама и причао им је да оставља опроштајно писмо, а нико нам није ништа рекао. Знам да је имао жељу да се врати у бању и да настави да се бави угоститељством, али шта се заправо десило и који је разлог, мислим да никада сазнати нећемо. У писму пише како је само урадио оно што је морао, и да ми нисмо криви – прича Бојан и додаје:

Људи су често депресивни и када се жале, ми то сви схватамо олако. Ако видите да неко спомиње самоубиство или нешто слично, реагујте, јер када се то деси касно је за све. Ја сам ово преживео, туга је велика, али сада сам одлучио да поделим са свима своју бол и да будем ту за људе који пролазе кроз исто. Морамо да извучемо нешто позитивно из свега што нам се дешава, ја се ево трудим. Али засигурно могу да кажем, особа које је одлучила да се убије, то никада нећете моћи да провалите, просто не дају никакве знаке – закључује Томић.

Бојан је одлучио да се огласи и на друштвеним мрежама, где ће поделити са свима своју причу и помоћи људима.

Извор: новости

PHOTO: SCREENSHOT/NOVOSTI

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *