Градови СрбијеЗдрављеНовости

Тридесет двоје радника стекло стално запослење у Дому здравља Деспотовац

У Свечаној сали Народне библиотеке „Ресавска школа“ у Деспотовцу, тридесет двоје радника Дома здравља је у понедељак, 20. новембра 2023. године, потписало уговоре о раду на неодређено време. Ова свечаност означила је прелазак здравствених радника и других сарадника са привремених уговора на трајна радна места, а све то као признање за њихов значајан допринос лечењу грађана током пандемије коронавируса.

Свечаном догађају присуствовали су председник Привременог органа општине Деспотовац, др Златко Марјановић, члан Привременог органа општине Деспотовац, Никола Николић, и директорка Дома здравља у Деспотовцу, Данијела Матић. Пре саме церемоније потписивања уговора, др Златко Марјановић се обратио присутнима, истакавши: „Влада Републике Србије, Министарство здравља и председник Републике Србије, Александар Вучић, препознали су рад здравствених радника, међу којима су и наши људи. Ово им долази као награда за досадашњи труд. Општински пројекат који их је увео у рад у здравству препоручио је ове људе, увео их у посао и показао се као исправан. Данас имамо укупно шездесет деветоро радника који су примљени за стално у Дому здравља. Након реконструкције зграде Дома здравља и овог броја запослених, можемо рећи да је ово златно доба Дома здравља у Деспотовцу, с пуно запослених и модернизоване инфраструктуре. Верујемо да ће услуга бити на највишем нивоу, а још једном се захваљујем овим људима, желим им пуно здравља и успеха у раду до пензије.“

Овај чин означава кључну фазу у развоју Дома здравља у Деспотовцу, обезбеђујући стабилност и континуитет здравствене неге за грађане општине.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *