Новости

У Ћићевцу отворено Јединствено управно место, ускоро два дечија игралишта у Појату и Сталаћу

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић јуче је био у посети Ћићевцу и том приликом нагласио да је Ћићевац наследио огромне проблеме од прошлог руководства, те да је сада задатак државе да подстакне и помогне даљи развој ове ЈЛС, а да ће он, као министар и члан Владе , упознати колеге са приоритетима. Министар је нагласио да је циљ да се реше наслеђена дуговања и привуче бар још један инвеститор у ову општину.

Повод ове посете био је новоотворен #JUM у општини Ћићевац, у који је #MDULS уложило више од 6,7 милиона динара, омогућио је грађанима ове општине да брже и ефикасније остварују своја права и обавезе која имају пред органима управе. То је само један од пројеката у Ћићевцу чију је реализацију #MDULS подржало буџетским средствима.

У току своје посете, министар Мартиновић обишао и две парцеле у насељима Појате и Сталаћ, на којима ће бити изграђена два дечија игралишта, за која је #MDULS ове године определило 7,5 милиона динара. У оквиру садржаја које ће дечија игралишта имати су мултифункционални полигон, клацкалице, љуљашке и вртешке.

Реализацијом ових пројеката створиће се услови да деца у руралним подручјима квалитетно проводе своје слободно време и стичу моторичке вештине важне за правилан раст и развој. Министар је поручио да ће Ћићевац и у будућности у #MDULS имати стабилног и поузданог партнера.

Мартиновић је посетио и познату фабрику овог краја за производњу металне галантерије, која је од великог значаја за општину Ћићевац.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *