Градови СрбијеНовостиТуризам

У току је изградња затворених базена у Јагодини: Нови допринос зимском туризму

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је обишао данас изградњу три најсавременија затворена базена у Јагодини, који ће у свом саставу имати три играонице за децу, спортску халу, спа центар, као и више од сто апартмана за смештај 500 људи.


Он је том приликом рекао да ће деца из Јагодине и других градова Србије имати најсавременије услове да науче да пливају и додао да је Јагодина једини град у Србији који није финасирао градњу базена из буџета, ни локалног, ни републичког, а да су неки градови у Србији од државе добијали између 7 и 10 милиона евра за изградњу затвореног базена. У Јагодини је то то учинио инвеститор, односно предузеће Високоградња.


„Зашто ово предузеће инвестира у изградњу базена, зато што Јагодину годишње посети више од 400.000 туриста, а изградњом базена Јагодина ће добити и зимски туризам. Спортисти из других градова Србије ће долазити у Јагодину на припреме, јер у склопу базена има 100 апартмана за смештај 500 људи. Поред базена Јагодина ће у наредном периоду добити и два одељења државних факултета, а реч је о економском и медицинском – казао је Марковић.


Радови на изградњи затворених базена ће се завршити септембра ове године.

Foto: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *