Градови СрбијеНовости

Упозорење на екстремне временске услове издато за општину Деспотовац

На основу најаве Републичког хидрометеоролошког завода, грађане општине Деспотовац очекују изазовни временски услови у среду (08.05.2024.) и четвртак (09.05.2024.). Предвиђају се локално обилни пљускови праћени грмљавином и могућим појавама града, што може резултирати краткотрајним али интензивним падавинама.

Очекује се нестабилно време са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином, посебно у југозападним, централним и источним деловима Србије. Постоји и могућност локалних временских непогода, са могућим појавама суградице и града, уз велике количине падавина у кратком временском периоду (већим од 20мм за 3 сата).

Због најављених промена времена, могуће је да дође до бујичних и урбаних поплава. Такође, очекују се проблеми у саобраћају, транспорту и другим видовима комуникације, уз ризик од ломљења грана са дрвећа и потенцијалног оштећења кровова на зградама. Постоји и опасност од удара грома, што може изазвати прекиде у раду електричних уређаја и иницирати пожаре, представљајући ризик по живот и имовину.

Грађани општине Деспотовац се позивају на опрез и предузимање неопходних мера опреза током ових временских непогода.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *