Градови СрбијеНовости

Упозорење на невреме: Делови Србије на удару олуја и грмљавина

Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је данас упозорење о доласку невремена у поједине делове земље. Како је најављено, невреме је већ почело да прави проблеме широм Србије, а поједини региони су посебно погођени.

Према прогнозама, олује ће се кретати са југозапада и запада земље. Променљиво облачно, топло и нестабилно време, праћено кишом, пљусковима и грмљавином, очекује се у јужним, југозападним, централним и западним деловима Србије, као и на западу Војводине. Током каснијег поподнева, вечери и ноћи, очекују се слични временски услови и у осталим крајевима земље.

Већ су забележени извештаји о снажном невремену у неким деловима земље. Град је пао у Лазаревцу, док су јака киша и олуја погодиле Крушевац. Београд такође није изузет, јер су киша, ветар и грмљавина већ почели да се осећају.

На основу радарских слика, видљиво је да се снажно невреме креће ка Србији из околних земаља, посебно из Босне и Херцеговине, са кишоносним облацима који се брзо премештају. Падавине ће сигурно захватити територију Србије током данашњег и сутрашњег дана, као што је већ најављено.

Грађанима се саветује да буду опрезни и да прате временске извештаје и упозорења како би предузели одговарајуће мере опреза.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *