Новости

УСКОРО ИЗГРАДЊА 72 КМ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ – највећи инфраструктурни пројекат у историји Општине Свилајнац

 Општина Свилајнац потписала је данас Уговор са Министарством грађевинарства, саобраћаја инфраструктуре и кинеском компанијом China Road and Bridge Corporation (CRBC) о првој фази изградње канализационе мреже на територији општине Свилајнац.

Уговор је потписао председник општине Свилајнац Предраг Милановић који је рекао да ће се у овој фази радити канализациона мрежа у Кушиљеву, Седлару, Суботици и Тропоњу:
„У овој првој фази изградиће се скоро 72 км канализационе мреже у ова четири села, а вредност радова је око 30 милиона евра. До краја године потписаће се Анекс и за другу фазу чија је вредност око 40 милиона евра, што је министар Весић најавио, чиме ово постаје највећи инфраструктурни пројекат у историји Општине Свилајнац“ – изјавио је Милановић додавши да ће се овим пројектом значајно побољшати и животна средина и животни стандард људи, јер ће на крају овог пројекта преко 70% становништва општине Свилајнац добити могућност да се прикључи на канализациону мрежу.

Такође, у оквиру пројекта изградиће се и постројење за пречишћавање отпадних вода.
 Горан Весић, Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре каже да ово Министарство има одличну сарадњу са Општином Свилајнац и да ово није једини пројекат који се у сарадњи спроводи:
 „До краја године завршиће се и реконструкција висећег моста у селу Војска чиме ће се решити велики проблем мештана. А што се тиче канализације, Свилајнац је једна од општина која ће добити највише километара новоизграђене канализационе мреже када се заврше обе фазе. Свилајнац је једна од осам општина и градова која је данас потписала Анексе уговора у оквиру пројекта „Чиста Србија“ за изградњу канализационе мреже који се реализује уз подршку кинеске Владе и кинеске компније CRBC“ – изјавио је Весић.
Уговорe су потписали представници осам локалних самоуправа у Србији, и то Свилајнца, Сомбора, Ваљева, Ћићевца, Дољевца, Аде, Инђије и Суботице.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *