Градови СрбијеНовости

Успешно завршена школица одбојке у Деспотовцу: Нове перспективе за девојчице

Ове године, Деспотовац је обележио успешан завршетак школице одбојке, пружајући нову наду и перспективе за девојчице у региону. Свечана додела диплома одржана је 26. октобра 2023. године у спортској хали Деспотовац, означавајући крај бесплатне летње школе за обуку у основној одбојци. Ова обука, која је трајала пуних 7 месеци, окупила је више од 130 девојчица које су несебично уложиле свој труд и ентузијазам у овај спортски програм.

Иницијатива за школицу одбојке произашла је из сарадње спортске организације Деспотовац и локалне самоуправе, која је препознала потребу за развојем спортских могућности за девојчице. Изразивши свој интерес за овај спорт, већина девојчица је показала жељу да се укључи у програм одбојке, што је мотивисало локалну власт да издвоји средства за његову реализацију. Ова подршка није само обухватала финансијску помоћ већ и пружање спортске опреме и стручног кадра.

Доделу диплома обележио је заменик председника општине Деспотовац, Немања Радовановић, који је изразио понос због постигнутих резултата и план са локалном самоуправом да ће подршка школици одбојке бити континуирана у наредним годинама, с обзиром на позитиван одзив и интересовање заједнице. Наглашава се важност бављења спортом као кључног фактора за развој деце и младих, а школица одбојке пружа драгоцену прилику за девојчице да развију своје спортске вештине и страст према овом спорту.

Игор Стојановић, директор спортске организације Деспотовац, истакао је успех пројекта „Одбојка у срцу,“ који је кренуо од идеје да девојчицама треба обезбедити одговарајућу физичку активност и спортске могућности без додатних трошкова за родитеље. У сарадњи с професорком физичког васпитања Весном Алексић, школица одбојке је понудила бесплатне часове, мотивишући девојчице да се активно баве спортом.

Очекује се да ће будућност школице одбојке бити светла, а планира се ширење програма и на друге спортове како би се што више девојчица укључило у спортске активности. Весна Алексић, која је допринела успеху програма својим ангажовањем, изразила је задовољство постигнутим резултатима и истакла да је пројекат „Одбојка у срцу“ успео у циљу укључивања што већег броја девојчица основног образовања.

Овај програм није привукао само девојчице из Деспотовца већ и из околних места као што су Буковац, Ломница, Велики Поповић, Плажане, Јасенова, и многа друга. Школица одбојке је постала права спортска оаза за девојчице у региону, пружајући им прилику за развој спортских вештина и изградњу снажних темеља за будућност.

Све у свему, успех школице одбојке у Деспотовцу не само што слави спортске успехе, већ и наглашава важност улагања у спорт и развој младих талената у локалним заједницама. Очекује се да ће овај програм наставити да инспирише девојчице и подстиче их да трагају за својим страстима кроз спорт, отварајући нове перспективе и могућности за будуће генерације.

Фото: Youtube printscreen

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *