Градови СрбијеНовости

Власотинцу седам милиона од Министарства културе за реконструкције галерије на кеју и столарије на музеју

У оквиру програма „Градови у фокусу“ за 2024. годину, Министарство културе одобрило је општини Власотинце седам милиона динара за пројекат “Уметничка слобода”. Учешће општине биће 2,9 милиона. Пројекат садржи два потпројекта. Први је реконструкција Галерије на кеју, а други санација дрвене столарије на објекту Завичајног музеја. Председник Привременог органа општине Власотинце, Братислав Петровић, истиче да ће ова инвестиција дати посебан печат изгледу тог дела Власотинца и допринети јачању капацитета у култури.

Директор Културног центра Маја Марковић додаје да ова установа, захваљујући подршци ресорног министарства и општине, полако почиње да личи на институције културе какве имају велики градови.

„Наша је визија да Културни центар буде средиште најважнијих културних дешавања у општини Власотинце. Осим што окупљамо реномиране, али и младе талентоване уметнике, ми паралелно радимо на уређењу простора који припадају Културном центру и тиме стварамо бољи амбијент за одржавање манифестација.“

Ово је трећи пројекат који је општини Власотинце одобрен од 2017. године у оквиру програма „Градови у фокусу“. До сада је реконструисана и дограђена сала Културног центра, урађена машинска и електрична инсталација у Завичајном музеју, реконструисана калдрма у дворишту, а сада је одобрена рекоснтрукција галерије и столарије у музеју. Сарадња са ресорним министарством одвија се и у оквиру других програма и пројеката, којима се помажу млади уметници из власотиначког краја, санирају кровни покривачи на објектима и набавља инвентар.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *