Градови СрбијеНовости

Вршњачка едукација о борби против трговине људима у вртићу Плави зец

У склопу активности поводом Недеље Црвеног крста, Црвени крст Параћин организовао је вршњачку едукацију о борби против трговине људима у вртићу Плави зец.

Волонтери и активисти ЦК Параћин посетили су вртић Плави зец, где су вршњачки едукатори одржали деци предшколског узраста радионицу под називом „Миша и Маша“, из програма Борба против трговине људима.

На овој интерактивној радионици деца су имала прилику да од волонтера чују корисне информације о правилима безбедног понашања и како да се адекватно поставе уколико се нађу у ситуацијама које могу бити ризичне по њих. Све активности биле су прилагођене узрасту деце како би се на најбољи начин оснажила њихова безбедност и самопоуздање.

У другом делу радионице, деца су уживала у бојењу бојанки са мотивима ликова Мише и Маше, што је додатно допринело њиховом ангажману и креативном изражавању.

Радионица је окупила више од 30 деце предшколског узраста из вртића Плави зец и ОШ „Радоје Домановић“, пружајући им значајне информације и вештине које ће им помоћи у разумевању и превенцији трговине људима.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *