Градови СрбијеНовостиСело

Закључен уговор о куповини куће у Жидиљу: Још један корак ка развоју села

Јуче је у Деспотовцу постигнут значајан договор јер је закључен Уговор о купопродаји сеоске куће са окућницом између Општине Деспотовац, продавца и младог пара, Маријане Петровић и Ивана Пауновића, из Ресавице. Ова трансакција је омогућена уз подршку Општине Деспотовац и бесповратна средства од Министарства за бригу о селу.

Потписник уговора у име Општине Деспотовац је председник Привременог органа Општине, др Златко Марјановић, који је истакао значај оваквих иницијатива за развој руралних подручја. Бесповратна средства обезбеђена су путем конкурса Министарства за бригу о селу, што показује посвећеност Владе Републике Србије унапређењу услова живота у сеоским заједницама.

Маријана и Иван ће већ данас уселити у свој нови дом у Жидиљу, где имају све неопходне услове за наставак заједничког, породичног живота. Ова куповина представља ослобађање од заједничког живота са Ивановим братом и родитељима, пружајући им прилику за самосталан живот и развој њихове породице.

Маријана је изразила велико задовољство куповином нове куће, истичући да им је значајно што коначно имају своје домаћинство у којем ће њихов син моћи несметано да расте. Захвалила се локалној самоуправи и Влади Републике Србије, без чије подршке не би успели да остваре свој сан.

Ова трансакција означава трећу сеоску кућу на територији Општине Деспотовац која је купљена средствима Министарства за бригу о селу. Тренутно је још једна породица у процесу куповине сеоске куће, што сведочи о континуираним напорима ка унапређењу живота у руралним подручјима. Овакве иницијативе имају шири позитиван утицај на заједницу, доприносећи развоју села и јачању локалне економије.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *