Градови СрбијеНовостиТуризам

Сокобања и Бољевац, две идиличне општине у срцу источне Србије, биле су домаћини јединствене информативне туре за румунске туристичке агенције и медијске куће. Овај дводневни догађај, одржан почетком недеље, био је прилика да се представници из Румуније упознају са богатством и разноликошћу туристичких атракција које ове општине нуде.

Учесници туре су имали прилику да посете популарне хотеле попут Сунца и Зеленог града у Сокобањи, као и хотел Рамонда смештен на питорескном Ртњу. Осим тога, обишли су и бројна сеоска туристичка домаћинства која су срж аутентичног доживљаја овог региона, као и ресторане који нуде традиционалне специјалитете и инфо центре који пружају све потребне информације о локалитетима и догађањима, пише Туристичко информативни портал Сокобања.

Посебан акценат стављен је на пословне састанке који су организовани током посете, где су румунски гости имали прилику да разговарају о могућностима сарадње са кључним актерима туристичке привреде. Интересовање за бањски и планински туризам, као и за одмор у нетакнутој природи источне Србије, било је изражено, а посебно је наглашена жеља за истраживањем винског туризма региона.

Ова информативна тура је плод сарадње између РАРИС-а, Регионалне агенције за развој источне Србије, и Туристичких организација Сокобање и Бољевца. Њихова заједничка иницијатива је резултат презентације туристичке понуде источне Србије која је одржана прошле године у Румунији, чиме је постављен темељ за овакве будуће догађаје.

Очекује се да ће ова посета додатно ојачати везе између две земље и допринети расту туристичког промета, те да ће Сокобања и Бољевац постати омиљене дестинације за румунске посетиоце у потрази за одмором и авантуром.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *