Градови СрбијеНовости

Библиотека угостила децу и ученике поводом Светског дана дечије књиге: Подстицање љубави према читању и креативности међу најмлађима

Поводом обележавања Светског дана дечије књиге, који се традиционално обележава 2. априла, Библиотека је угостила малишане из предшколских група из Стриже, као и ученике Основне школе „Ђура Јакшић“. Уз подршку васпитача и учитеља, библиотекари су организовали низ креативних радионица с циљем развијања културе читања код деце и неговања љубави према књигама.

Током посете, деца су имала прилику да уживају у разноврсним активностима које су осмишљене како би им приближиле свет књига на забаван и едукативан начин. Кроз интерактивне приче, квизове, цртање и друге забавне активности, малишани су имали прилику да истраже различите жанрове књига, упознају се са значајним писцима за децу и открију чари читања.

Овакве иницијативе Библиотеке имају за циљ подстицање дечије маште, креативности и интелектуалног развоја, док истовремено граде темеље за трајну љубав према књигама. Кроз овакве сусрете са књижевношћу, деца стичу важне вештине читања, развијају богат вокабулар и уче да цене моћ приче и имагинације.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *