Градови СрбијеЗдрављеНовости

Црвени крст Параћин организује едукативно предавање за средњошколце поводом Светског дана борбе против ХИВ-а

Црвени крст Параћин позива све средњошколце на едукативно предавање које ће бити одржано у петак, 1. децембра, поводом Светског Дана Борбе Против ХИВ-а. Ово значајно предавање ће се одржати у амфитеатру Технолошке школе, са почетком у 13:10 часова. Главни предавач на догађају биће психолог Дома здравља, Горан Ристић.

Светски дан борбе против ХИВ-а:
Обележавање Светског Дана Борбе Против ХИВ-а има за циљ подизање свести о значају превенције, раног откривања и разумевања ХИВ-а. Предавање ће се фокусирати на информације о ХИВ вирусу, начинима преношења, разлику између ХИВ инфекције и АИДС-а, као и тестовима на овај вирус.

Детаљи о предавању:

Датум и време: Петак, 1. децембар.
Локација: Амфитеатар Технолошке школе.
Почетак: 13:10 часова.

Позив на присуство:
Црвени крст Параћин и Технолошка школа заједно позивају све средњошколце са територије општине Параћин да присуствују овом веома важном предавању. Едукација о ХИВ-у је кључна за превенцију и подизање свести о здрављу младих људи.

Значај теме:
Предавање ће пружити релевантне информације о ХИВ вирусу, истовремено разбијајући евентуалне предрасуде и дезинформације. Едукација о овој теми има за циљ стварање одговорних и информисаних младих генерација.

Црвени крст Параћин посвећен је ширењу знања о здрављу и превенцији, а ово предавање представља корак ка информисању средњошколаца о ХИВ-у. Позивамо све заинтересоване да присуствују овом едукативном догађају и допринесу стварању свесније и одговорније заједнице.

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *