Градови СрбијеНовостиСело

Деспотовац: Нова реконструкција Центра за културу и остали пројекти за унапређење општине

Након потписивања уговора у Министарству заштите животне средине, председник Привременог органа општине Деспотовац, др Златко Марјановић, посетио је Центар за културу у Деспотовцу, где су тренутно у току радови на трећој и завршној фази реконструкције. Ова завршна фаза обухвата инсталацију система за хлађење и вентилацију у мултифункционалној сали, чија вредност износи нешто више од 18 милиона динара. Након завршетка ових радова, Центар за културу ће бити потпуно функционалан. Поред тога, председник др Златко Марјановић говорио је о другим важним пројектима у општини.

Општина Деспотовац недавно је потписала уговор са Министарком заштите животне средине, Иреном Војовић, којим се финансира изградња котларнице на природни гас у селу Плажану за основну школу Ђура Јакшић. Ова инвестиција вредна око 3 милиона и 200 хиљада динара омогућиће ефикасније грејање за ученике који су до сада користили лож уље, што ће смањити емисију штетних гасова у ваздух.

Такође, тренутно се изводе радови на систему за грејање, хлађење и вентилацију у оквиру реконструкције Центра за културу, укупне вредности од око 18 милиона и 600 хиљада динара. Овај пројекат подржало је Министарство културе, а укупно је издвојено око 42 милиона динара за три фазе реконструкције.

Локална самоуправа такође ради на реконструкцији домова културе у сеоским насељима. Завршени су радови на санацији крова у Плажану, а тренутно се ради на унутрашњем уређењу. Планира се реконструкција дома културе у Језеру, а ускоро ће почети и радови на дому културе у селу Војнику.

У области инфраструктуре, ради се на изградњи путева. Пут Пањевац-Липовица је завршен, а тренутно се врше радови на преасфалтирању пута од Водне према Стењевцу. Такође, изводе се радови на путу који повезује Деспотовац и Ћуприју, као и на путу који спаја Деспотовац и општину Свилајнац. Планира се изградња новог моста „Под мост“, за шта су тренутно у току геодетска и геометарска испитивања.

Напори се такође улажу у унапређење водоснабдевања, укључујући анализе за село Сладаја и каналисање отпадних вода у Витанцу и другим местима. Све ове активности сведоче о значајним инвестицијама и унапређењу инфраструктуре у општини Деспотовац.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *