Градови СрбијеНовости

Душан Миловановић постао Републички првак у литерарном стваралаштву на 26. културној Републичкој домијади

На недавној 26. културној Републичкој домијади одржаној у Новом Саду од 10. до 12. маја 2024. године, ученик Душан Миловановић из одељења III/5 Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ постао је првак у категорији литерарног стваралаштва, остваривши значајан успех за своју школу.

Душан је песник и активан члан литерарне секције школе, а освајањем прве награде у категорији свих ученичких домова, стекао је титулу Републичког првака у литерарном стваралаштву. Ово историјски значајан тренутак за школу са домом означава први пут да је ученик из те школе постигао овако престижно признање у 26 година постојања Републичке домијаде.

Успех Душана је резултат његовог рада, талента и преданости, али такође одражава и улогу његовог ментора, васпитача Стефана Лазаревића, који води литерарну секцију која постаје све бројнија из године у годину.

Ово постигнуће представља само почетак, јер је школа са домом планирала објављивање прве песничке збирке талентованог ученика током наредне школске године.

Школа честита Душану и васпитачу Стефану на изванредном достигнућу и жели им даљи успех у будућим такмичењима и каријери, истичући понос због постигнутог успеха који доноси сјајну репутацију школи.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *