Градови СрбијеНовостиСело

Двадесет друга Седница СО Свилајнац: Преглед кључних одлука и развојних пројеката

Двадесет друга редовна седница Скупштине општине Свилајнац окупила је 35 одборника како би размотрили 17 тачака дневног реда. Једна од кључних тачака била је усвајање извештаја о извршењу буџета општине Свилајнац за период од 1. јануара до 30. септембра 2023. године.

На седници је такође потврђен мандат одборнику Дракчету Ракићу, пензионеру из Ђуринца са изборне листе „Александар Вучић – за нашу децу“. Поред тога, усвојени су програми и планови рада установа са територије општине Свилајнац.

Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, истакао је најважније пројекте у граду и селима који су већ урађени или су планирани. Нагласио је да је ова година обележена најважнијим и највећим пројектима у инфраструктури. У периоду између две седнице, завршен је и отворен дом културе у Бобову, а ради се у Гложану, Луковици, и сређивање заједничких просторија у Седлару.

Такође, Милановић је истакао да су завршени део водоводне мреже у Бобову, реконструкција путева Мачевац-Војска и Седларе-Купиновац, а при крају је и пут Роћевац-Ђуринац. У току је реконструкција Бисићеве улице, а планирана је реконструкција улице Краљевића Марка и дела Радничке улице код вртића, као и уређење путева у Гложану и Црквенцу.

Такође, две фабрике у Новој зони привређивања граде своје погоне, Алком системи завршавају изградњу хале, а Доку сан је у фази изградње. Почео је и пројекат наводњавања Ресавске целине у сарадњи са ЈВП „Србијаводе“.

Ова седница Скупштине Општине Свилајнац одражава посвећеност општине развоју и унапређењу инфраструктуре и услова живота за своје грађане.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *