Градови СрбијеНовостиСело

Двоструки успех: Одржана 23. Седница скупштине Свилајнац и усвојен буџет за 2024. годину

Општина Свилајнац постигла је значајан корак ка даљем развоју на недавно одржаној 23. седници Скупштине општине. Седници је присуствовало 39 одборника, а на дневном реду нашло се 13 тачака, међу којима је прва била Одлука о буџету општине Свилајнац за 2024. годину.

Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, истакао је да је овај буџет историјски, с обзиром на његову укупну вредност од готово 3 милијарде динара. Милановић је нагласио да је половина буџета обезбеђена из општинских прихода, док је друга половина намењена инфраструктурним пројектима финансираним из других извора.

Један од кључних пројеката који ће се спровести уз подршку овог буџета је изградња едукативно-туристичког комплекса Еколошког парка „Еко-експо“. Овај пројекат представља значајну развојну шансу за Свилајнац и обећава велики туристички потенцијал.

Милановић је додао да су у буџету обезбеђена средства за изградњу дечијих игралишта у више села, као и за пројектну документацију за школе, укључујући комплетну реконструкцију школе у Седлару и изградњу фискултурне сале у Кушиљеву.

Осим инфраструктурних пројеката, буџет подржава и друге иницијативе, укључујући повећање износа давања за новорођену децу, програм плаћања вантелесне оплодње, награде за студенте и субвенционисање куповине бицикала.

Посебно се истиче подршка родитељима, јер ће породице са укупним примањима нижим од 100.000 динара имати бесплатан вртић од 1. јануара 2024. године. Такође, најављено је и дељење бесплатних пакетића за сву децу до 10 година са територије општине Свилајнац.

Председник Милановић је закључио обраћање изражавајући задовољство због свеобухватних пројеката који ће допринети даљем просперитету општине Свилајнац.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *