Градови СрбијеНовости

Локални акциони план за унапређење родне равноправности усвојен у Деспотовцу

Привремени орган општине Деспотовац недавно је усвојио Локални акциони план (ЛАП) за унапређење родне равноправности у периоду од 2023. до 2026. године. Ово значајно достигнуће представља корак напред ка постизању веће равноправности и подршци женама на локалном нивоу. Након усвајања ЛАП-а, одржане су радионице посвећене темама „Родна равноправност и жене у руралним подручјима“ и „Жене у руралним подручјима и изазови економске политике“.

На радионицама су активно учествовале чланице Удружења жена са територије општине Деспотовац. Кроз тренинг, учеснице су се упознале с основним појмовима о родној равноправности и разматрале начине на које могу искористити своје производе. Посебан нагласак стављен је на међусобно удруживање као кључну стратегију за постизање значајних успеха у предузетништву.

Све активности везане за доношење ЛАП-а и унапређење родне равноправности реализоване су кроз Пројекат „Израда локалног акционог плана за родну равноправност општине Деспотовац од 2023. до 2026. године и спровођење активности економског оснаживања жена из руралних подручја“. Пројекат се спроводи у сарадњи са Координационим телом за родну равноправност Владе Републике Србије и „UN WOMEN EU ZA TEBE“

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *