Градови СрбијеНовости

Гимназијалци из Параћина обогаћују знање на престижним семинарима

Ученици параћинске гимназије, Кристина Мојсиловић, Петар Благојевић и Анђелија Николић, недавно су имали привилегију да похађају семинаре у реномираној Истраживачкој станици Петница. Истовремено, њихов школски друг Милош Радисављевић, био је полазник програма за средњошколце у Научно – образовно – културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу.

Ови млади таленти су се истакли својим интересовањем за науку и истраживање, те су имали прилику да продубе своје знање и вештине на овим престижним едукативним догађајима.

Истраживачка станица Петница већ деценијама представља синоним за изузетност у области научног образовања младих. Током семинара, наши ученици су имали прилику да се упусте у разноврсне научне дисциплине, од физике до биологије, под менторством стручњака из тих области. Осим стицања теоријских знања, учесници су имали прилику да се упусте и у практичне експерименте и истраживања, што је непроцењиво искуство за њихов академски и професионални развој.

С друге стране, програм у Научно – образовно – културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу омогућио је Милошу Радисављевићу да се упозна са богатом српском научном и културном баштином. Кроз различите активности, посете музејима, предавања и радионице, Милош је имао прилику да прошири своје видике и открије нове аспекте српске културе и науке.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *