Градови СрбијеНовостиСело

Горан Пузовић у Свилајнцу – Инвестиција од 7,7 милиона евра у пољопривредни пројекат

Општина Свилајнац спроводи амбициозан пројекат изградње система за наводњавање Ресавске целине који ће обухватити око 1040 хектара земљишта. Директор ЈП „Србијаводе,“ Горан Пузовић, заједно с председником општине Свилајнац, Предрагом Милановићем, и конзорцијумом извођача, обишао је радове на терену. Овај пројекат, вредан 7,7 милиона евра, представља значајан корак за локалне пољопривреднике, омогућавајући им ефикаснију производњу и смањење зависности од временских услова.

Основни циљ пројекта је унапређење пољопривредне производње кроз развој система за наводњавање. Систем се састоји из два дела – бунарског и из реке Ресаве. Инвеститор пројекта је ЈП „Србијаводе,“ а овај пројекат ће значајно побољшати услове за пољопривреду у овом региону.

Пољопривредници из седам свилајначких села ће имати користи од овог система наводњавања, повећавајући принос усева и смањујући забринутост због суша. Реализација пројекта трајаће две године и допринеће отпорности овог сектора на екстремне климатске услове, повећавајући укупну пољопривредну производњу.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *