Градови СрбијеНовостиСело

Млади пар добио бесповратна средства за куповину сеоске куће

Јуче је у Београду, у Палати Србија, означен важан корак према ревитализацији сеоских подручја у Србији. Потписан је Уговор о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом између Министарства за бригу о селу, Општине Деспотовац и младог пара, Маријане Петровић и Ивана Пауновића. Ови млади ентузијасти долазе из Ресавице и одлучили су да купе кућу у питорескном селу Жидиље.

Ова иницијатива представља трећу кућу на селу у оквиру општине Деспотовац која је ове године стекла власнике путем бесповратних средстава обезбеђених од стране Министарства за бригу о селу. Општина Деспотовац се ангажовала и помогла током процеса склапања уговора, а овог пута је заменик председника општине, Немања Радовановић, имао овлашћења да их заступа.

Немања Радовановић је истакао значај оваквих иницијатива и улогу младих парова са децом у ревитализацији сеоских подручја. Он је изразио уверење да ће сарадња између Владе Србије и локалне самоуправе наставити да доноси позитивне резултате и подржавати овакве пројекте. Млади парови, попут Маријане и Ивана, који доносе нову енергију и виталност у села, играју кључну улогу у оживљавању руралних средина.

Последњи рок за пријаву за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће у 2023. години истиче 1. новембра. Овај програм пружа прилику за младе породице да остваре свој сан о животу на селу и истовремено доприносе очувању сеоских заједница у Србији.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *