Градови СрбијеСело

Инспиративна радионица „Изађи из зоне комфора и сликај са мном“ у Витошевцу, Ражањ

У суботу, 11. новембра, Црквени конак у Витошевцу постао је поприште инспиративне радионице под називом „Изађи из Зоне Комфора и Сликај са Мном“, коју је организовала Милена Аранђеловић, представница локалне заједнице и мештанка села Витошевац, под покровитељством Туристичке Организације Општине Ражањ.

Циљ радионице није био само пружити прилику женама са села за креативно изражавање кроз сликање, већ и мотивисати их да истраже своје скривене таленте и да се отисну из своје зоне комфора.

Радионица је почела са сликањем, али је имала и тематски део посвећен изласку из зоне комфора жена са села. Интересантна тема радионице била је инспирисана планином Фудзи у Јапану, највишим вулканом у земљи, чије име потиче из Аину језика и значи „Вечни живот“.

Милена Аранђеловић је вешто повезала тему радионице с црквеним простором, користећи симболе који су имали дубоко значење за учеснице. Ова креативна веза између теме и околине додатно је обогатила искуство учесница.

У почетку су жене биле у недоумици како ће се носити с изазовима, али су на крају радионице задовољне отишле својим кућама, схвативши да су, излазећи из зоне комфора, откриле неке нове аспекте своје креативности.

Туристичка Организација Општине Ражањ подржава овакве иницијативе које не само да унапређују културну сцену у локалној заједници, већ и подстичу лични раст и развој.

Овај текст је подржан од стране Општине Ражањ

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *