Градови СрбијеНовости

Општина Свилајнац разговарала са мештанима Тропоња о пројектима и потребама локалне заједнице

У склопу иницијативе за директан дијалог са грађанима, општинско руководство Општине Свилајнац организовало је збор грађана у селу Тропоње, који је окупио око 150 мештана. Овај збор представља први у низу сусрета на којем ће локална управа разговарати с грађанима о њиховим потребама, проблемима, идејама, као и о пројектима који се тренутно реализују или су у плану.

Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, истакао је значај оваквих сусрета и нагласио да је Тропоње већ домаћин једног од највећих пројеката у области – изградње канализације. Милановић је нагласио:

„Мештани су до скоро могли само да сањају да ће кроз село за неколико година проћи канализациона мрежа. Осим тога, обезбедили смо средства за енергетску санацију и сређивање школе, ради се и пројекат наводњавања, веома важан за све пољопривреднике, као и регионални пут Свилајнац-Деспотовац. То су све деценијски важни и велики пројекти, који ће битно побољшати квалитет живота у селу.“

Он је такође најавио да ће организовати велику новогодишњу забаву за пензионере, изражавајући поштовање према њиховом доприносу друштву кроз године рада.

Мештани су исказали задовољство изгледом и функционисањем села, истичући потребу за сређивањем дома културе. Постигнут је договор између мештана и општине да се обезбеди материјал, док ће мештани ангажовати мајсторе како би постепено реновирали дом културе. Грађани су истакли важност оваквих разговора с општинским руководством, сматрајући их кључним за решавање локалних проблема и сазнавање информација од интереса.

Овакви сусрети потврђују посвећеност локалне управе транспарентности, сарадњи с грађанима и унапређењу живота у локалној заједници. Општина Свилајнац планира наставити с оваквим иницијативама како би се још више приближила потребама својих грађана.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *