Градови СрбијеНовостиСелоТуризам

ИПАРД Мера 7: Подршка развоју руралног туризма у Србији

У оквиру ИПАРД 3 програма, Србија је издвојила значајна средства за подршку развоју руралног туризма, што је изазвало велико интересовање инвеститора у бањски, планински и сеоски туризам. Буџет за 2024. годину за ову сврху износи импозантних 5.129.608.000,39 динара, представљајући значајно повећање у односу на претходне године.

Ова мера подршке отворена је како за физичка тако и за правна лица, пружајући могућност за бесповратна средства у висини до 75% од вредности инвестиције. Максимални износ ИПАРД подстицаја по пројекту је 300.000 евра, а један корисник може укупно добити максимално 600.000 евра током трајања ИПАРД 3 програма. Такође, корисници имају право на авансну исплату до 50% од одобрених бесповратних средстава, уз гаранцију банке.

Наредни позив за конкурс очекује се крајем лета ове године. С обзиром на то да се захтеви за одобравање ИПАРД подстицаја подносе заједно са документацијом везаном за изградњу објеката (пројектна документација, грађевинска дозвола итд.), и да се раније предати захтеви рангирају са већом приоритетом, препоручује се започети припрему пројеката за Меру 7 већ сада.

Како би се обезбедио бржи процес административне обраде и добијање решења о одобрењу ИПАРД субвенција за рурални туризам, битно је да документација буде комплетна и у складу са захтевима ИПАРД-а.

У случају више пријава него расположивих средстава, корисници се бодују и рангирају према дефинисаним критеријумима. У том контексту, препоруке искусних ИПАРД консултаната имају велики значај за остваривање што већег броја бодова.

Консултантска кућа СИМ ЦЕРТ пружа подршку клијентима који желе да конкуришу на овом програму широм Републике Србије, захваљујући доброј пословној организацији и развијеној мрежи консултаната за рурални туризам.

За више информација о ИПАРД програму, Мери 7 и другим актуелним мерама, посетите одговарајући линк. Ова иницијатива представља значајан корак ка унапређењу руралног туризма у Србији, подстичући инвестиције и развој руралних подручја широм земље.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *