Градови СрбијеНовостиСело

Избори 2023 у општини Рековац: Право гласа има 8.165 бирача, пет изборних листа у трци

У општини Рековац, локални и парламентарни избори заказани су за недељу, 17. децембар 2023. године. Према подацима са Јединственог бирачког списка за подручје општине Рековац на дан 01. децембар 2023. године у 24.00 часа, укупан број уписаних бирача износи 8.165.

Ови избори представљају кључни тренутак за грађане општине Рековац који ће имати прилику да одаберу своје представнике у локалном парламенту, Скупштини општине Рековац. Укупно пет изборних листа ће се надметати за места одборника у Скупштини општине.

Подаци о броју уписаних бирача указују на значајно учешће грађана у политичком процесу и указују на важност ових избора за локалну заједницу. Право гласа је основно грађанско право које омогућава сваком пунолетном грађанину да изрази свој став и допринесе демократском процесу.

На дан избора, 17. децембра, бирачи ће имати прилику да бирају између пет различитих изборних листа које ће представљати различите политичке опције, програме и кандидате. Овај разноврстан избор пружа грађанима могућност да бирају оне представнике који најбоље одражавају њихове властите вредности, потребе и очекивања.

Изборне листе ће се вероватно бавити кључним локалним питањима, као и питањима која се тичу шире политичке сцене. Кроз кампање, кандидати ће имати прилику да представе своје визије за развој општине Рековац и да се ангажују у дијалогу са грађанима.

С обзиром на величину бирачког тела и значај избора, очекује се да ће локални и парламентарни избори у општини Рековац привући пажњу јавности и да ће резултати имати дугорочан утицај на политички пејзаж општине.

Овај текст подржава Општина Рековац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *