Градови СрбијеНовости

Јагодина: Драган Марковић Палма позвао je све спортисте града на Белици

Лазар Ковачевић, кога је Стрељачки савез Србије прогласио за најбољег стрелца Србије ваздушном пушком у 2022. години, а кога је данас примио председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма, позвао је све спортисте града на Белици да остану у свом граду без обзира на високе успехе.

Он се захвалио локалној самоуправи на условима које је обезбедила за спортисте, па и за стрелце. Ковачевић је обећао да ће дати све од себе да се нађе на списку за Олимпијске игре 2024. године.

Тренер Стрељачког клуба „Јагодина 92“ Миомир Спасојевић изјавио је да је на Светској ранг листи Лазар Ковачевић на 10. месту на планети што је један од највећих успеха јагодинског спорта у историји.

Резултати Лазара Ковачевића, којим се Јагодина поноси, још један су доказ да је Јагодина град спорта, да спортисти постижу врхунске резултате, а то значи да су у Јагодини створени услови за такве резултате, како у индивидуалним тако и у колективним спортовима. На основу броја становника Јагодина данас има најуспешније спортисте у Србији, од стрељаштва, рукомета до борилачких спортова – оценио је Марковић.

Он је додао да је за целу Србију важно да се широм света, захваљуући нашим спортистима, интонира српска химна и вијори српска застава. Спортисти су најбољи амбасадори наше земље.

„До краја године потпуно ћемо адаптирати стрељану у Јагодини, тако да ћемо у нашем граду моћи угостити и најбоље светске стрелце. Град Јагодине даје и месечне стипендије најбољим спортистима, а један од њих је Лазар Ковачевић, кога очекујемо да видимо на Олимпијским играма 2024. године у Паризу“ – додао је Марковић.

Ковачевић ће за постигнуте успехе добити и посебну награду Града Јагодине.

Ковачевић је, подсетимо, у 2022. години освојио златну медаљу појединачно на Светском купу у Бакуу, а на истом такмичењу, у пару са Андреом Арсовић, изборио се за сребрну медаљу. На светском првенству у Каиру освојио је бронзану медаљу екипно, на европском првенству у Норвешкој, у пару са Андреом Арсовић, сребрну медаљу, коју је добио и на Медитеранским играма у Алжиру. Овом успешном стрелцу град Јагодина је пре две године купио савремену пушку и специјално стрељачко одело.

Photo: Freepik

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *