Градови СрбијеДомаћи производиНовостиТуризам

Јавни час о туризму Свилајнца одржан у Пољопривредно-ветеринарској школи са домом ученика „Свилајнац“

У среду, 8. маја 2024. године, у амфитеатру и ученичком клубу Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“, одржан је јавни час, који носи назив „Туризам Свилајнца“. Ова активност реализована је у сарадњи са ученицима одељења II7 и III7 образовни профил Кувари под менторством професора Ранић Рајковића, Сузане Јакшић, Момира Дамјановића, Милоша Протића и Јанка Вучковића.
Програм јавног часа састојао се из три дела, PowerPoint презентације, у којој су представљени различити аспекти туризма, укључујући природне и друштвене вредности, као и значајне објекте и факторе за развој туризма у Свилајнцу. Ученици су детаљно обрадили теме као што су верски туризам и угоститељски објекти. У другом делу представљени су панои са фотографијама, посетиоци су имали прилику да се упознају са културним и туристичким богатством Свилајнца кроз фотографије. На крају активности сви присутни су дегустирали традиционална јела Доње Ресаве, уживајући у аутентичној кухињи овог краја, укључујући специјалитете као што су погача, качамак, јунећи сач и многа друга јела.
Ученици презентери јавног часа били су: Марија Врљановић II7 – водитељ јавног часа, Дајана Симић II7, Јована Костић II7, Сара Гајић II7, Виктор Лалић II7, Марко Ђекић II7, Лана Илић III7, Аница Голубовић III7, Валентина Траиловић III7, Стефан Здравковић III7.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *