Градови СрбијеНовостиСело

Упозорење о утицају ванредне/опасне временске појаве

Републички хидрометеоролошки завод, Центар за хидрометеоролошки систем ране најаве и упозорења, издао је упозорење о могућој опасној појави временских услова у Поморавском округу за дан 16. мај 2024. године.

Према најновијим прогнозама, очекују се екстремни метеоролошки услови који могу угрозити сигурност људи и имовине.

Очекују се удари ветра брзине 24 м/с (85 км/х) и већи, што може проузроковати оштећења на објектима, падање дрвећа и грана, те стварање опасних ситуација на путевима.

Такође се прогнозира појава пљускова или јаке кише с количином падавина већом од 10 л/м2 у периоду до 3 сата, што може изазвати поплаве, бујичне токове и отежати кретање.

Грађанима се препоручује да редовно прате временске прогнозе и упозорења путем локалних медија и службених канала информисања како би остали информисани о ситуацији.

Такође се саветује да осигурају своју имовину провјером врата, прозора и осталих објеката како би се смањила могућност оштећења.

Ако није неопходно, избегавајте путовања током периода упозорења како бисте смањили ризик од незгода.

Препоручује се и да грађани имају при руци основне потрепштине као што су храна, вода, батеријске лампе и радио како би били спремни на могуће прекиде у снабдевању струјом или водом.

Ови опасни временски услови захтевају пажњу и опрез од стране свих грађана Поморавског округа.

Важно је предузети одговарајуће мере предострожности како бисте заштитили себе, своје породице и имовину од потенцијалних штета.

Останите безбедни и пратите упутства локалних власти и метеоролошких служби док се ситуација не нормализује.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *