Градови СрбијеНовости

Комуналне услуге од јануара скупље у Ћуприји већи рачуни

Општинско веће Ћуприје – усвојен је предлог буџета за наредну годину, од 1.777.958.000 динара и констатовано је да је он заснован на реалним изворима финансирања.

Највећи део расхода чиниће зараде, али су значајна средства предвиђена и за капиталне објекте. У реконструкцију јавне расвете у граду и селима, односно замену постојеће лед расветом, у наредне две године биће уложено око 300 милиона. За решавање вишедеценијског проблема водоснабдевања биће уложено 75 милиона, док ће новац за реконструкцију магистралног цевовода од Параћина средства обезбедити Канцеларија за јавна улагања.

Већници су прихватили и захтев КЈП „Равно 2014“ да се цене услуга повећају за 20 одсто, јер су комуналне услуге последњи пут повећане пре више од годину и по дана, а да су цене репроматеријала поскупеле неколико пута. И поред овог поскупљења Ћуприја ће, са ценом кубика воде од 89 динара, бити у групи општина са најефтинијом водом у Републици, оцењено је на седници.

Цене комуналних услуга ПВВ д.о.о. Ниш од наредног месеца биће веће за 12 одсто.

Прихваћен је и захтев за повећања цена услуга ЈП „Зоохигијена“.

КЈП “Равно 2014“ одобрена је субвенција у износу од 11.574.000 динара, намењена реконструкцији водоводне мреже у појединим ћупријским улицама.

PHOTO: SCREENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *